meta name="language" content="nl">
Home | Contact | Colofon | Verklaring gegevensbescherming |              

CO2-vrij drukproces met terugwinning grondstoffen.

Net zo productief als het oude proces, maar veel milieuvriendelijker. De combinatie van aardgasturbine-installatie met warmte-krachtkoppeling, nieuwe drogertechnologie en vernieuwende terugwinning is zeer energie- en grondstofbesparend. En maakt CO2-vrij drukken mogelijk.

Meer informatie vindt u hier:
 Opwekking van energie
 Heatset-droging 2.0
 Terugwinning van grondstoffen

Zeer effectief met een rendement van meer dan 95 %

Met behulp van een turbine-installatie op aardgas met warmte-krachtkoppeling worden de twee belangrijkste energiedragers van het productieproces rechtstreeks opgewekt: stroom en heet gas. De zeer effectieve installatie realiseert aanzienlijke efficiëntie-voordelen bij de opwekking van energie.

Meer informatie vindt u hier:
 Opwekking van energie

Heatset-droging 2.0 – vernieuwend direct.

Heatset-droging 2.0 – vernieuwend direct.

Met de nieuwe technologie vervallen
- de aardgasverbranding in de droger &
- de thermische naverbranding voor de afvoerluchtreiniging

terwijl voor de droging tegelijkertijd minder energie wordt geproduceerd. Meer informatie vindt u hier:
 Heatset-droging 2.0

Terugwinning van grondstoffen - einde aan de complexiteit

Wij winnen belangrijke grondstoffen terug. Mineraaloliën, proceswater en vluchtige koolwaterstoffen worden in een samengesteld proces gescheiden uit de afvoerlucht van de drukpersen teruggewonnen. Zeer innovatief, efficiënt en schoon. En economisch interessant.

Mehr Informationen finden Sie hier:
 Terugwinning van grondstoffen

Company
Care
Technology
Products
Service


Opwekken van energie
Jungfer heeft energie nodig - en die wekken we zelf op. Onze zeer moderne gasturbine met aangesloten warmte-krachtkoppeling werkt met een excellent rendement. Deze levert alles wat we nodig hebben - met rond 60% minder CO2-emissie dan normaal.

Opwekken van energie
Op de toekomst gerichte techniek

Naast onze medewerkers en gefundeerde ervaring zijn het vooral ons technische equipement en knowhow waarmee wij onze klanten uit heel Europa permanente topprestaties kunnen leveren. Daarom investeren wij niet alleen permanent in vernieuwende technologieën, maar ontwikkelen deze zelf ook.

Modern machinepark
Met ons moderne machinepark kunnen wij aan vrijwel elke eis op het gebied van druk en bewerking voldoen. Onze state-of-the-art techniek kan echter nog veel meer. In het belang van de klant en het milieu kunnen wij energie en grondstoffen op een steeds efficiëntere wijze gebruiken.

Vernieuwende processen
Hiertoe draagt ook een reeks fundamentele veranderingen bij van processen die in de branche gebruikelijk worden toegepast. Wij hebben deze processen ontwikkeld en ondertussen ook gerealiseerd. We zijn gestart met de onconventionele opwekking van de door ons ingezette primaire energie, waarbij sprake is van rond 60 procent minder CO2-emissie dan bij de gebruikelijke stroommix in Duitsland. Vervolgens was er de revolutionaire vernieuwing van het vereiste heatset-drogingsproces tot een vrijwel complete terugwinning van grondstoffen bij drukinkt. Dit waren ingrijpende veranderingen, die het u mogelijk maken om een tot nu toe uniek CO2-vrij drukproces ook voor uw drukproducten in te zetten.

Compleet anders


Geen extra verbruik van energie bij het gebruik van de vereiste drogers. Geen thermische naverbranding van oplosmiddelhoudende afvoerlucht met hoge emissie. Vergeet u dus alles wat u over de heatset-droging weet. Bij Jungfer is alles anders.

Heatset-droging


Druppel voor druppel


Bij de conventionele heatset-droging komen door naverbranding niet alleen milieuschadelijke broeikasgassen vrij, maar worden ook waardevolle grondstoffen vernietigd. Beide nadelen werden door Jungfer verbannen. Grondstoffen worden teruggewonnen, druppel voor druppel.

Terugwinning van grondstoffen