Home | Contact | Colofon | Verklaring gegevensbescherming |              
Company
Care
Technology
Products
Service


Spannende geschiedenis

De stad Herzberg met haar 13.500 inwoners beschikt over een idyllische ligging aan de zuidelijke rand van de Harz. Toen Erwin Jungfer in 1950 een kleine drukkerij als familiebedrijf in de binnenstad pachtte, kon hij nog niet vermoeden dat dit op een dag een bedrijf met 300 medewerkers en een jaaromzet van 100 mio. zou zijn.

Ondertussen is Jungfer sinds vele jaren voorloper op het gebied van de toepassing van vernieuwende technologieën. De enige constante door de jaren heen is en blijft continue verandering en verbetering - op alle gebieden.

Ga een moment op reis - langs zethaken, drukinkt, een verschrikkelijke brand, moedige beslissingen en baanbrekende innovaties.

160 jaar druk in Herzberg
Met een kleine boekdrukkerij in de Herzberger binnenstad, met zetkasten en loden letters, begon de geschiedenis van de drukkerij in het jaar 1848. In 1950 pachtte Erwin Jungfer de „G. F. Preiss/Antrup“. Dit is het begin van een successtory. Met een brede blik en de wil om in nieuwe ontwikkelingen te investeren, ontwikkelde Erwin Jungfer een veelzijdige uitgeverij- en smoutwerkdrukkerij. Hij hield zich bezig met het uitgeven van het lokale dagblad en verschillende folders, maar ook magazine- en tijdschriftendruk en de productie van bijlagen behoorden tot de werkzaamheden.

Het bedrijf kent een continue groei en neemt daarom al in 1964 intrek in een nieuw gebouwde drukhal op Schlossberg. Twee jaar later gaat het bedrijf verder onder de naam Erwin Jungfer GmbH & Co. KG. Naast de ''Herzberger Zeitung'' richt het vooruitstrevende bedrijf ook de ''Osteroder Rundschau'' op.

Afscheid van de boekdrukkunst
Toen in 1971 de eerste rotatie-pers ROF 660 werd geleverd, was dit een indrukwekkend moment. Tot 20.000 drukproducten met 16 pagina's A4 konden hiermee per uur dubbelzijdig 4-kleurig bedrukt en gevouwen worden. Dit was toentertijd een geheel nieuwe techniek in Duitsland. Het betekende het afscheid van het drukken van boeken. Er begon het tijdperk van de offsetdruk.

De eerste dubbele rotatie-offset-installatie ter wereld
Tot 1980 volgden er nog twee rotatie-offset-machines op de vestiging Schlossbahnhof, waaronder de eerste dubbele rotatie-offset-installatie ter wereld.
In 1986 draagt Erwin Jungfer de leiding over aan zijn zoon Sigfried, die de stijgende koers van het bedrijf voortzet. Al snel staat Jungfer bekend als specialist voor rotatie-offset-druk op het hoogste technische niveau.

Nieuwe start in industriegebied Aue
In juli 1989 vindt er een verschrikkelijke brand plaats, die een 32-pagina-pers compleet vernietigt, waardoor 50 % van de productiecapaciteit wegvalt. Vast besloten maakt Sigrief Jungfer op een nieuw terrein in het industriegebied ''Aue'' een doorstart - en zet zo de successtory voort. Al in februari 1990 loopt de productie weer. Het bedrijf structureert om in de „Jungfer Druckerei und Verlag GmbH“. Uit het eerste bouwproject in ''Aue'' zijn intussen zeven hallen geworden, waarin de modernste machines 24/7 lopen.

Duurzame groei
In 2001 nam Wolfgang Schreiner, jarenlang in dienst van het bedrijf en productieleider, het roer over van de Jungfer Druckerei und Verlag GmbH.

Met een speciale opvolgersregeling via een management-buy-out verkoopt de familie Jungfer in 2007 alle aandelen van het bedrijf aan de nieuwe vennoten Wolfgang Schreiner, Guido Lang en Roger Mellinghausen. In dit kader doet de Jungfer Druckerei und Verlag GmbH afstand van de aandelen aan de Harz Kurier en begint er een nieuw tijdperk – die van de consequente highvolume-offset-druk.

In 2008 installeert Jungfer de wereldwijd eerste computergestuurde inkttoevoer voor grote hoeveelheden. Deze technologie behoort tegenwoordig tot de milieustandaard in de branche. Tegelijkertijd treedt Andreas Wulf als technische leiding tot de directie toe en vervangt in 2012 Wolfgang Schreiner, die na 46 jaar voor het bedrijf te hebben gewerkt met pensioen gaat.

Baanbrekende vernieuwing dankzij CO2-vrij drukken
Na twee jaren vol spannende uitdagingen voert Jungfer in september 2012 een in de branche unieke installatie in, die een CO2-vrij drukproces mogelijk maakt en zo wereldwijd voor een grote technologische ontwikkeling in de drukbranche zorgt. Dit zal beslist niet het laatste nieuws bij Jungfer zijn waarover iets te berichten valt. Wij werken continu verder aan nieuwe ontwikkelingen. Voor een succesvol heden - en een succesvolle toekomst.


Emissie vermeden .
Het is de intelligente koppeling van een hele reeks ingrijpende technische veranderingen, waarmee wij bij Jungfer een heatset-drukproces hebben gerealiseerd die in de hele branche uniek is: zonder de uitstoot van koolstofdioxide. Dit is mogelijk dankzij een geheel nieuwe vorm van drogen zonder afzonderlijke energietoevoer. Daarnaast worden alle vluchtige bestanddelen uit de drogerafvoerlucht vrijwel geheel teruggewonnen en valt tevens de thermische naverbranding en de aanzienlijke emissie, gebruikelijk in de branche, weg.

 CO2-vrije Druk