Home | Contact | Colofon | Verklaring gegevensbescherming |              

Duurzaamheid bij JungferDoor de systematische vernieuwing van onze machines drukken wij met de modernste installaties in Europa. Het zijn installaties waarmee wij het verbruik van grondstoffen en de emissie duidelijk laten dalen, om zo kwaliteits- en kostenvoordeel aan onze klant te kunnen doorgeven.

Duurzaamheid bij Jungfer


Wij drukken tot wel 80% met gerecycled papier. En daarnaast stimuleren wij producten die het milieu niet belasten.

Company
Care
Technology
Products
Service


Duidelijk doel voor ogen

Gedurende de laatste twee eeuwen is er een brede kloof ontstaan tussen economie en ecologie. Het overbruggen van deze kloof is geen trend van korte duur, maar op de middellange termijn gezien pure noodzaak. Ook Jungfer slaat nieuwe wegen in.

Permanente verbeteringen
Belangrijke aandachtspunten zijn hierbij de verbetering van energie- en materiaalefficiƫntie. Met het investeren in de moderne techniek hebben we al in het verleden aanzienlijke successen behaald. Het vernieuwen van de machines verlaagde het stroomverbruik in de productie met meer dan een derde (-34 % per 1.000 pagina's van 1990 tot 2008), het luchtverbruik kon met 25 % worden gereduceerd (-26 % per 1.000 pagina's van 1990 tot 2008). Met de invoering van de warmte-terugwinning voorzagen wij het bedrijf al jaren geleden met ca. 1000 kW voor warm water en verwarming. Er was sprake van een jaarlijkse besparing van kooldioxide van 1.600 ton. De wereldwijd eerste computergestuurde inkttoevoer voor grote hoeveelheden leidde ertoe dat resten inkt niet meer verloren gingen en het milieu belastten. Al sinds 2007 drukken wij geheel alcoholvrij en behoort 80% van het papier tot gerecycled papier. Al in 2008 ontving Jungfer de certificeringen PEFC en FSC.

CO2-vrije druk
Een van de belangrijkste successen van Jungfer was de realisatie van een CO2-vrij drukproces. Dit laatste werd mogelijk gemaakt door een substantiële herstructurering van ons energievoorzieningssysteem en - hiermee samenhangend - een radicale verandering van de heatset-droging en de terugwinning van grondstoffen.

Regionaal engagement
Ook in de regio nemen wij onze verantwoordelijkheid. Wij zetten ons bijvoorbeeld in voor geÏntegreerde opleidingsmogelijkheden, werken actief mee aan het ondersteunen van de lokale economie en de ondersteuning van het Nationalpark Harz.


FSC® gecertificeerd bedrijf
FSC-Logo    
Door het gebruik van FSC-gecertificeerd papier ondersteunen wij een duurzamer beheer van onze bossen wereldwijd. Het hout wat gebruikt wordt voor FSC-gecertificeerd papier komt voort uit verantwoord beheerde bossen.

Het bosbeheer wordt regelmatig door het Forest Stewardship Council® gecontroleerd. FSC wordt gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties.
PEFC gecertificeerd bedrijf
PEFC-Logo    
PEFC, Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes, is een wereldwijd non-profit, onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Het uiteindelijke doel van PEFC is dat alle bossen ter wereld op een duurzame manier worden beheerd.

Nationalpark-kalender 2013. .
Een fascinerende natuur - vastgelegd in bijzondere beelden die het hart raken. Dit is het kenmerk van de Nationalpark-kalender, die sinds enkele jaren op het initiatief van en met ondersteuning door Jungfer tot stand komt.

Dankzij uitmuntende opnames van de beste fotografen biedt elke maand een heel bijzonder kijkje in de prachtige dieren- en plantenwereld van onze eigen regio Harz.

Er is de derde editie verschenen, de kalender voor het jaar 2013. De kalender kan via onze website of bij het bezoekerscentrum van het Nationalpark, het TorfHaus, via post[at]torfhaus.info worden besteld.